viernes, 7 de mayo de 2010

COMPORTAMENT A CLASSE

Vaig a parlar del comportament que hem de tindre a classe, amb els professors, i entre nosaltres. També de com hem de cuidar el material que ens proporciona l’institut, i el de altres companys.

En aquest tema, escriuré sobre diversos punts que crec que són molt importants i cal respectar.
Parlaré de:
1. La higiene
2. L’actitut a classe
3. La vestimenta: De l’ús del mocador o del burca del musulmans al col.legi.
4. El respecte als professors.
5. Actitut en clase
6. El material

Primer parlaré de la higiene. Aquest punt és molt important ja que si no n’hi ha es podrien agafar moltes malalties. També, podriem desprendre un poquet de mala olor, i causar malestar als companys quan estem a classe. Per aixó, hem de estar sempre nets, i si podem olorar bé millor. Al costat de cada bany, hi ha una màquina, on s’expulsa alcohol per a rentar-te les mans. D’aquesta manera estaràs net i absent de tot tipus de virus i bacteris.

Un altre tema es la vestimenta. Aquest tema és molt important també.
A classe cal anar amb una vestimenta adequada. No pots anar en pantaló molt curt, ni amb samarretes per damunt del melic. Tampoc pots anar sense samarreta, ni amb gorra o barret o qualsevol cosa al cap, quan estàs a classe. Però el tema més debatut en l’actualitat, és l’us del mocador o la burca que utilitzen “obligatoriament” les dones musulmanes i que en molts instituts está prohibit i si no s’ho lleven han de canviar d’institut com hem sentit fa poc al mitjans de comunicació.
La vestimenta als instituts privats, es diferent, ja que van tots els alumnes vestits de la mateixa manera és a dir, amb uniforme. En aquests instituts, solen tindre, dos tipus d’equipatge: un per a fer esport (un xandal) i un altre per a anar a classe (sol estar compost d’un pantaló vaquer i un jersei).

En quan als professors he de dir que hem de respetar-los sempre, mai hem de contestar-los, i sempre que els parlem hem de fer-lo educadament ja que si no fas això, ells tenen la posibilitat d’expulsar-te de classe o posar-te una amonestació. Una altra alternativa és que t’envien a direcció on el director/a et posa un càstic.

En quan a l’actitut que cal tindre a classe: hem de estar ben asseguts, atenent en tot moment a les explicacions i agafar apunts de tot el que deien els professors. Sempre hem de tindre una actitud positiva i amb moltes ganes d’apendre. Mai hem d’estudiar cap assignatura que no tinga relació en la que estem donant a classe en aquell moment.

Finalment, parlaré del material. L’institut posa a la nostra disposició materials necessaris per a l’ensenyament com taules, cadires, pissarres, ordinadors… que hem de cuidar perquè no és nostre i perque després de nosaltres ho utilitzaran altres alumnes. No hem de ratllar les taules, ja que després n’hi ha que canviar-les i hem de tractar totes les coses com si foren nostres.
Respecte al nostre material, sempre hem de portar els llibres a classe, cadascun per a l’assignatura corresponent. També hem de portar les diferents llibretes on hem de copiar totes les explicacions del professor o professora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario